DF6T50JWAAIrDEj

Zilveren legpenning voor mevrouw Menke-Koerner

Op zaterdag 29 juli reikte burgemeester Koelewijn de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan mevrouw Menke-Koerner. De onderscheiding werd aan haar uitgereikt tijdens het bezoek aan Soest in het kader van het 25-jarig jubileum stedenband met de partnerstad Soest.

 

Mevrouw Menke-Koerner krijgt de zilveren legpenning als blijk van waardering voor haar inzet om de vriendschapsband die reeds sinds 1994 tussen Kampen en Soest bestaat actief te bevorderen.Mevrouw Menke-Koerner is, in 1994, een van de initiatiefnemers bij de oprichting van het Hanseatische Gesellschaft Soest. Zij heeft toen het werk van haar man Dr. Karl-Heinz Koerner voortgezet. Tevens is zij vanaf de start bestuurslid en later voorzitter van de vereniging geworden.

Mevrouw Menk-Koerner is een gedreven persoon die initiatieven neemt bij het onderhouden en verstevigen van de contacten met de partnersteden van Soest, waaronder de gemeente Kampen. Een getalenteerde vrouw die haar mannetje staat. Veel organisaties en personen van de organisaties uit Kampen hebben dankbaar gebruik gemaakt van de diensten van mevrouw Menke-Koerner. Hierdoor heeft zij veel betekend voor organisatie en individuele personen.

Het organiseren van uitwisselingen met verenigingen uit Kampen voert zij uit met verve. Ook de voorbereidingen van tweejaarlijkse vertegenwoordiging uit van de werkgroep tijdens de Kerstmarkt wordt inhoudelijk en praktisch door haar uitgevoerd. Tweejaarlijks een bezoek van inwoners uit Soest aan de intocht van St. Nicolaas in Kampen regelt zij voortreffelijk. En zo zijn nog tal van zaken waar wij profijt van hebben tijdens ons werk in het kader van internationale contacten.

Foto: Bort Koelewijn