Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – WHC

Afgelopen zaterdag was er geen speelronde in de 1e klasse E. Op zaterdag 29 april speelde Go-Ahead Kampen uit bij SVI. De rood-gelen begonnen voortvarend aan de wedstrijd en in de 1e minuut was het al raak. Luuc Knul zette Wilbert Wessels alleen voor de keeper en de topscorer van de 1e klasse E wist hier wel raad mee en schoot de bal beheerst binnen, 0-1. Drie minuten later was het wederom Wilbert Wessels, die na een assist van Rutger Koopman de marge verdubbelde, 0-2. In de 11e minuut kopte Youp Kok de 1-2 binnen en na 16 minuten spelen was het Maxwell van Dijk die de 1-3 binnen schoot. Hierna een slordige fase van GAK en door twee doelpunten van Dani van de Steege in de 24e en 31e minuut stond het weer gelijk, 3-3. Dit was ook tevens de ruststand.

In de rust kwam Nico Veldman in het veld voor Reza Hosseini en door een aantal omzettingen stond het elftal in de 2e helft veel stabieler en beter georganiseerd. In de 56e minuut kopte Rutger Koopman een corner van Jarni Koorman snoeihard binnen, 3-4. Go-Ahead Kampen gaf in de 2e helft achterin veel minder weg en in de 85e minuut besliste Wilbert Wessels de wedstrijd. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal binnen, 3-5. Het was alweer zijn 24e doelpunt van dit seizoen. Een hele knappe prestatie. In de 87e minuut scoorde Nico Veldman nog de 3-6 en zo won GAK uiteindelijk ruim in Zwolle.

Aankomende zaterdag komt WHC uit Wezep naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Richard Karrenbelt is terug te vinden op de 4e plaats met 43 punten uit 23 wedstrijden. Lang deden de Wezepers mee om het kampioenschap, maar doordat er de laatste twee wedstrijden tegen ASV Dronten (0-2 verlies) en Achilles’12 (3-3) niet werd gewonnen lijkt de titel er niet meer in te zitten voor de blauw-witten. De achterstand op Quick’20 bedraagt inmiddels vijf punten. Clubtopscorer is Stef van Oene met tien doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:
* Quick’20 – VV Heerenveen
* DZOH – SVZW
* ASV Dronten – DOS Kampen
* Achilles’12 – KHC
* Hulzense Boys – SVI
* Epe – Noorscheschut

Een heerlijk affiche Go-Ahead Kampen – WHC. Deze streekderby heeft in het verleden al vele malen mooie wedstrijden opgeleverd. Beide ploegen hebben dit seizoen als doelstelling om te promoveren, maar of het één van beide clubs nog gaat lukken is maar de vraag. Go-Ahead Kampen doet nog mee om de 3e periodetitel en staat 1 puntje achter op zowel Hulzense Boys en ASV Dronten. WHC kan in theorie nog kampioen worden, maar dan moet het de komende drie weken alles zelf winnen en moet de concurrentie veel punten verspelen. Die kans is niet zo groot. Plek 3 geeft ook recht op een plek in de nacompetitie en dat is zeker nog reëel.

De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Jan de Vries uit Enschede. De belangen zijn groot, want beide ploegen spelen voor hun laatste kans om nog wat van het seizoen te maken. Ik verwacht een spannende pot voetbal met twee ploegen die vol voor de winst gaan spelen. Deze kraker mag u als supporter en voetballiefhebber absoluut niet missen. Tot zaterdag !!

Robert Hamer.