DOS 1e selectie 2017-2018_website

Voorbeschouwing Enter Vooruit - DOS Kampen

Na de algehele afgelasting van afgelopen zaterdag wegens Siberische toestanden kunnen we komende zaterdag onder waarschijnlijk lenteachtige omstandigheden weer de wei in! De 17e speelronde schotelt de poelänten de belangrijke uitwedstrijd tegen Enter Vooruit voor. Een pittige opgave voor onze hoofdmacht die in het teken staat van revanche. Eerder dit seizoen trakteerde Enter ons op de eerste nederlaag van deze voetbaljaargang. 

 

Enter Vooruit begon het seizoen bijzonder wisselvallig. Winstpartijen, nederlagen en gelijke spelen wisselden elkaar in hoog tempo af. Inmiddels is de ploeg in wat rustiger vaarwater gekomen en de laatste nederlaag dateert van 18 november. Destijds was IJVV te sterk, maar de zwart-witten hebben deze periode bijna geen steken laten vallen. Onder andere Den Ham maakte duidelijk kennis met de kracht van de ploeg: 4-2. Zodoende is men opgeklommen naar plek 3 op de ranglijst en kunnen we spreken van echte topper op sportpark De Werf. De laatste wedstrijd van Enter Vooruit was tegen Hulzense Boys en eindigde in 1-1. De eerste verliespunten in maanden. 

Trainer Edwin Kwakkel en zijn team staan dus voor een regelrechte testcase. De mannen kunnen laten zien wat ze waard zijn en bovendien Enter op aanzienlijke achterstand zetten: 12 punten als DOS wint. Gaat Enter er met de overwinning vandoor, dan is de competitie weer een heel stuk spannender. Dan komen zij op 6 punten, terwijl Den Ham bij winst op WVF de achterstand terugbrengt tot 1 punt. Er staat met andere woorden heel wat op het spel! De poelänten wisten al hun wedstrijden in februari om te zetten in winst, nu de maand maart nog. Over een week of vier zijn de kaarten wel aardig geschud. Trainer Kwakkel wil overigens nog niet te veel vooruitlopen op de zaken en zal vooral rust en scherpte prediken. 

Minstens zo belangrijk: de steun van de trouwe supportersschare. Ga zaterdag mee naar Enter en help onze jongens als 12e man op weg naar een goed resultaat. De wedstrijd gaat om 14.30 uur van start en scheidsrechter J.A. de Vries uit Enschede is aangesteld om één en ander in goede banen te leiden.

Door: Theo Heldoorn