Header_sport

Sportraad Kampen maakt genomineerde sporters Kamper Sportverkiezingen 2017 bekend

De jury van Sportraad Kampen heeft de genomineerden voor de Kamper Sportverkiezingen 2017 gekozen. De 33ste editie van de Kamper Sportverkiezingen vindt plaats op vrijdag 9 maart.

 

In de categorie ‘Mannen’ zijn Roy van den Berg, Gary Hekman en Dylan van Moerkerk geselecteerd.

Roy van den Berg was in 2017 bij het baanwielrennen succesvol in de teamsprint met een Nederlandse en Europese titel.

Schaatser Gary Hekman eindigde vorig jaar als tweede bij het Open Nederlands Kampioenschap op het Oostenrijkse natuurijs van de Weissensee en behaalde daarnaast diverse podiumplaatsen bij marathons op kunstijs.

Karateka Dylan van Moerkerk kende een succesvol 2017. Hij werd Nederlands kampioen tot 21 jaar, pakt zilver op het Open NK in dezelfde leeftijdsklasse en boekte aansprekende resultaten bij sterk bezette internationale toernooien.

Bij de ‘vrouwen’ gaat de strijd tussen Bianca Roosenboom, Ruth Vorsselman en Hermien Koers.

Bianca Roosenboom pakte drie nationale titels bij het EK Inline-Skaten. Op het WK in China eindigde ze als vierde op de marathon.

Kanovaarster Ruth Vorsselman sleepte in 2017 vier Nederlandse titels in de wacht. Hermien Koers werd Europees kampioen bij het steppen in de dames teamestafette en behaalde individueel drie podiumplaatsen op dit EK. Op het NK Sprint verdiende ze een derde plaats, evenals op het NK Duur.

In de categorie ‘sportploegen’ zijn het eerste herenteam van Reflex, het duo Natasja van Schuppen/Joselien van de Craats en het eerste herenteam van Kampenion genomineerd.

De volleyballers van Reflex werden voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen. In 2017 werd de titel in de eerste divisie A met grote overmacht binnengehaald.

De synchroonzwemmers Natasja van Schuppen en Joselien Craats beëindigden hun succesvolle samenwerking met een zevende plek op het WK in Budapest.

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Kampenion leverde een unieke prestatie in de clubgeschiedenis door kampioen te worden in de derde divisie B.

Joost Daamen, Lars Vos en Jessin Kroes zijn de genomineerden in de categorie ‘Jeugdsporter Jongens’.

Judoka Joost Daamen van Judoteam IJsselmond legde beslag op een derde plek op het NK tot 18 jaar. Hij won de eerste prijs bij de Oostelijke Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar en veroverde derde plaatsen bij internationale toernooien in Antwerpen en Leverkusen.

Lars Vos van RKDOS werd Nederlands kampioen voltige bij de junioren in de eredivisie. Op het onderdeel brug eindigde hij als vierde. Op de meerkamp kwam hij op het NK ook op een vierde plaats terecht.

Jessin Kroes van Kanovereniging Skonenvaarder verzamelde in 2017 maar liefst elf nationale titels.

Anique Frans, Isa Vorsselman en Demi van Moerkerk gaan de prijzen verdelen in de categorie Jeugdsporter Meisjes.

Anique Frans van de Deltaruiters behaalde het Nederlands kampioenschap in de categorie C. Daarnaast werd ze Overijssels kampioen en pakte ze twee kringtitels.

Isa Vorsselman van Kanovereniging Skonenvaarder veroverde vier Nederlandse titels.

Twirlster Demi van Moerkerk was ook succesvol in 2017 met twee Nederlandse en twee Europese titels.

Jeugdploegen

Deze categorie wordt vertegenwoordigd door de jeugdselectie jazzdans van IJGV, het junioren turnteam van RKDOS en het twirlduo Demi van Moerkerk en Danique Visker.

De jeugdselectie van IJGV leverde een unieke prestatie in de geschiedenis van IJGV door goud te pakken op het NK Jazzdans.

Het junioren turnteam van RKDOS pakte in 2017 de Nederlandse titel in de eerste divisie.

Het twirlduo Demi van Moerkerk en Danique Visker kende een geslaagd jaar met een nationale en Europese titel.

Uitstralingsprijs

Tijdens de Kamper Sportverkiezingen wordt ook nog de Uitstralingsprijs uitgereikt. Deze vrijwilligersprijs is bestemd voor een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de sport in Kampen. De naam van de winnaar wordt tijdens de Kamper Sportverkiezingen bekendgemaakt.