363041_fullimage_voetbalveld_528x296

Regeling schorsing na gele kaarten gewijzigd

De amateurvoetballers zullen opgelucht zijn. M.i.v. september zal het minder lang duren voor men geschorst zal worden. De eerste uitsluiting voor de voetballers van de standaardteams volgt pas na de vijfde gele kaart.

 

Tot en met het seizoen 2016-2017 werd men al na 4 gele kaarten voor één duel uitgesloten en elke daaropvolgende boeking betekende weer een wedstrijd schorsing. Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat heel anders. Na de vijfde boeking moeten ze voor het eerst één duel toekijken. Daarna pas weer bij de zevende en negende gele kaart. Daarna levert elke kaart 1 wedstrijd uitsluiting op.

Ook wordt voor het bekertoernooi komend seizoen een apart registratiesysteem in het leven geroepen. Na de tweede en vierde gele kaart in de bekercompetitie volgt één wedstrijd schorsing en daarna na elke gele kaart 1 wedstrijd uitsluiting. Competitie en beker worden dus van elkaar losgekoppeld. Alleen een directe rode kaart, opgelopen in het bekertoernooi, telt wel mee als schorsing voor de competitieduels.

Ook voor de nacompetitie geldt een afzonderlijk systeem. Alle voetballers beginnen het toetje op ‘nul’ en worden bij hun tweede gele kaart voor één wedstrijd geschorst. Na de vierde kaart volgt dan weer 1 duel schorsing en vanaf kaart 5 elke keer 1 duel uitsluiting.