isala'96

Podiumplaatsen voor AV Isala op ‘de Berg van Kampen’

Maar liefst 332 atleten gingen op zaterdag 13 januari van start tijdens het Open Gelders Overijssels kampioenschap cross. In 31 verschillende categorieën werd gestreden om het kampioenschap én om punten voor het eindklassement. De Kamper atletiekvereniging AV Isala’96 tekende samen met AV Flevo Delta uit Dronten voor de organisatie.

 

Het terrein van de Kamper Wieler Club (KWC) bleek zich uitstekend te lenen voor een cross-zonder-fiets en het duurde dan ook niet lang of de locatie stond bekend als ‘de Berg van Kampen’. De regen van de dagen ervoor gaf de cross een extra dimensie. De deelnemers moesten niet alleen voortdurend keren, klimmen en dalen, ze kregen ook waterpartijen en blubber voor de kiezen. Maar niemand die daar om maalde; een cross mag zwaar zijn en het terrein van gastheer KWC voldeed ruimschoots aan de verwachting.

De atleten uit de stal van AV Isala’96 deden goede zaken tijdens de cross. In de categorie jongens pupillen C pakteTycho Kiel zilver met vlak achter hem Tristan van der Weerd die beslag legde op brons. Aan de meet lag ook voor Meliz Jansen (meisjes pupillen B) een bronzen te wachten. Bij de jongens pupillen B moest Noud Kanis een flinke strijd leveren om zijn gouden plak veilig te stellen. Lars Hansman (jongens pupil A1) liep daarentegen met speels gemak naar goud. Ook bij jongens pupillen A2 was er Kamper succes, in deze categorie pakte Josse Kampen goud. Bij de meisjes junioren D1 liep Julia Fahner naar een keurige 3e plaats. Cas Kanis legde in de categorie jongens D2 eveneens beslag op brons. Bij de A junioren veroverde Irene Bijman zilver. Met haar deelname op de korte cross gaf Marleen Stoel (tegenwoordig uitkomend voor TION) een Isala tintje aan de wedstrijd. Bij de vrouwen liep de voormalige Kamperse naar goud. Bij de masters 40+ op de lange cross wist Henk Jan Dorgelo naar zilver te lopen.