2908-3c3a708e70c409d1ffaff62e38aa59e6

Juf Willi uit Kampen in nationale finale meest gewaardeerde juf of meester van Nederland

Op de Dag van de Leraar, donderdag 5 oktober, wordt bekend wie de meest gewaardeerde juf of meester van Nederland van dit jaar is. In de finaleronde strijden drie basisschoolleerkrachten om de eretitel; van 13 tot en met 27 september kan heel Nederland stemmen. De finalisten van 2017 zijn juf Willi Post uit Kampen (regio Noord), meester Rick Koenen uit Rotterdam (regio Midden) en meester Jeroen Hermans uit Helmond (regio Zuid). De verkiezing wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd en is een initiatief van stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’. De stichting roept ouders op om stil te staan bij het vele extra werk dat leerkrachten vaak verrichten voor het welzijn van de leerlingen.

 

Finalisten
Aan het einde van het vorige schooljaar hebben honderden ouders en kinderen hun leerkracht voorgedragen. Op basis van de motivaties heeft een selectiecommissie drie finalisten genomineerd:
Regio Noord: juf Willi Post (63) van groep 1-2 op de Koningin Emmaschool in Kampen. Willi is een doorgewinterde juf met een zorgzaam en vrolijk karakter. Ze luistert oprecht naar de leerlingen en handelt naar de behoefte van ieder individueel kind. Eventuele problemen benadert ze met humor. Bijvoorbeeld dat je van buiten spelen in de regen groeit!
Regio Midden: meester Rick Coenen (27) van groep 5 op Het Tangram in Rotterdam-Nesselande en is sinds 2014 leraar. Leerlingen en ouders noemen meester Rick meelevend, enthousiast, streng, lief en grappig. Als leerlingen iets niet snappen, legt hij het geduldig uit totdat het kwartje is gevallen. Een feestje in klas moet kunnen zoals tijdens het kampioenschap van Feyenoord. Voor pestgedrag hanteert hij zero tolerance en daardoor voelt elk kind zich goed en veilig.
Regio Zuid: meester Jeroen Hermans (34) geeft les in de onderbouw op SBO De Toermalijn in Helmond, een school voor speciaal onderwijs. Hij stimuleert zijn leerlingen om zichzelf te zijn en bekijkt per kind zijn of haar mogelijkheden. Daarbij beschikt meester Jeroen over een flinke portie geduld. In zijn klas wordt ook flink gelachen, want meester Jeroen is wel in voor een geintje. Hij is 10 jaar werkzaam in het onderwijs.

Stemmen
Via de Facebookpagina van Een 10 voor de Juf (www.facebook.com/een10voordejuf) kan van 13 tot en met 27 september 2017 gestemd worden. De winnaar blijft tot donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, geheim. Hij of zij wordt ’s ochtends verrast in de klas en flink in de bloemen gezet.