28660737_1571506849637606_3574025377162461184_o

Go Ahead laat dure punten liggen tegen SDV Barneveld

Op het eigen Sportpark Middenwetering heeft Go-Ahead Kampen zaterdag dure punten laten liggen tegen directe concurrent SDV Barneveld. De 1e helft was heel matig en SDVB stond met rust terecht met 0-1 voor door een doelpunt van ex Kowetter Rob Knul. In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. De rood-gelen creëerden zes goede kansen, waarvan er slechts één werd benut door Wilbert Wessels. In de 90e minuut wist Sebastiaan van Kammen tegen de verhouding in een vrije trap binnen te schieten, waardoor SDVB teveel kreeg en GAK met een fikse kater achter bleef.

 

SDV Barneveld begon goed aan de wedstrijd. In de 12e minuut kregen de Barnevelders de 1e kans van de wedstrijd. Een prima schot van Rob Knul werd uit de onder hoek gepakt door Tim Noordman. 5 minuten later schoot Maarten van de Groep van dichtbij over. Go-Ahead Kampen was zoekende en kon zelf geen mogelijkheden of kansen creëren. Het was dan ook niet verwonderlijk dat SDVB in de 22e minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Oud Kowetter Rob Knul wist een vrije trap knap binnen te koppen. Pas in de 29e minuut kregen de rood-gelen haar 1e mogelijkheid. Leroy Knol kopte de bal terug en Roy Visscher schoot over. In de 42e minuut nog een vrije trap van Luuc Knul, maar zijn inzet ging een meter naast de goal. Ruststand 0-1.

Na rust gebeurde er in de 1e 20 minuten van de 2e helft niks noemenswaardigs. SDVB verdedigde de 0-1 voorsprong en GAK kon geen potten breken. In de 67e minuut zette Nick Hendriks aan de linkerkant goed door, gaf af op Wilbert Wessels, maar die raakte de bal niet goed genoeg om de gelijkmaker binnen te schieten. 1 minuut later een hele grote kans voor Arjan Wiegers. Hij kreeg de bal van Luuc en zijn inzet ging vervolgens net langs de voor GAK verkeerde kant van de paal. De Kampenaren kregen ineens vleugels. Na 70 minuten leek Luuc de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn kopbal miste kracht. GAK kreeg kans op kans en schoten van Arjan en Laurens van Keulen werden gepareerd door doelman van Binsbergen. In de 77e minuut dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een prima vrije trap op maat van Arjan werd door Wilbert knap binnen gekopt, 1-1. Grote vreugde bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. Direct na de aftrap de 1e kans voor SDVB in de 2e helft. Een schot van invaller Maarten Hofland werd door Tim gepareerd. Na 83 minuten spelen kwam Yannick Groen in het veld voor Roy Visscher en in de 86e minuut maakte Kanan Rafy zijn debuut en hij verving Niek van Enk. In de 90e minuut nog een vrije trap voor SDVB. Sebastiaan van Kammen eiste hem op en hij schoot de bal op vrije wijze binnen, 1-2.

Nu natuurlijk grote vreugde bij de Barnevelders. De arbiter besloot maar liefst 7 minuten blessuretijd toe te voegen en de vlam sloeg in de 96e minuut nog in de pan. Matchwinner van Kammen moest met een directe rode kaart het veld verlaten. De 3 punten kwamen echter niet meer in gevaar en zo eindigde deze enerverende wedstrijd in een gelukkige 1-2 overwinning voor SDV Barneveld.

Robert Hamer.