voetbal

DOS Kampen gastheer Nederlands Kampioenschap 45+

DOS Kampen is zaterdag 3 juni gastheer voor de eindronde van het Nederlands Kampioenschap 45+. Zes teams strijden om de titel, waaronder het 45+-team van Dos Kampen. Vorig jaar verloren zij in Zeist de finale met 0-1 van Ooit Venray 45+.

Dit keer is meervoudig landskampioen Ooit Venray 45+ niet van de partij. Teams, die wel tot de eindronde zijn doorgedrongen, zijn naast DOS Kampen DEV Arcen, Excelsior Rotterdam, Rijnsburgse Boys, VV Sleeuwijk en SO Soest. Bekendste spelers zaterdag zijn Luc Nilis en Stan Valckx, die vele jaren successen vierden bij PSV en die tegenwoordig hun wedstrijden spelen in het 4e team van het Limburgse DEV Arcen.
Ook in de overige teams spelen diverse voormalige betaald voetballers mee. De zes ploegen strijden zaterdag in twee poules van drie teams voor een plek in de kruisfinale. De wedstrijden worden gespeeld op een half speelveld, er is geen buitenspelregel. Ieder team bestaat uit 1 keeper, 6 veldspelers en maximaal 5 wissels. Er mag onbeperkt worden doorgewisseld. De winnaars van de kruisfinales spelen de finale. De poulewedstrijden beginnen om 10.30, de speelduur per wedstrijd is 25 minuten. Aftrap voor de finale is om 14.00 uur. De toegang is gratis.
Het 45+-team van DOS Kampen

Klik hier voor het programmaboekje