voetbal

DOS is winnaar en verliezer in duel met Hellendoorn

DOS Kampen heeft zaterdag 13 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Hellendoorn. Ondanks dat de wedstrijd overtuigend met 5-1 werd gewonnen, was er toch weinig vreugde te bespeuren op de gezichten van de aanwezige toeschouwers. De geelzwarten liepen namelijk door de ongunstige uitslagen op de andere velden net aan nacompetitie mis.

Vooraf lag de focus vooral op het winnen van het eigen duel. Dat was namelijk een vereiste om überhaupt in aanmerking te komen voor een verlenging van het seizoen. Die wens kreeg al in de 5e minuut gestalte toen Tom Diender formidabel binnen volleerde uit een prima lange bal van Wim Snippe. Het was zo op het eind een van de hoogtepunten van het seizoen.
Het gehavende Hellendoorn werd volledig overlopen en moest een kleine tien minuten later nog een doelpunt slikken. Twan Knul legde twee verdedigers van de tegenstander in de luren en vond vervolgens de vrijstaande Julian de Ruiter. Deze faalde niet en schoof simpel binnen. Zo zat DOS al snel op rozen maar van de andere velden druppelden teleurstellende tussenstanden binnen.
Dat nieuws bereikte het team op het veld niet want die ging vrolijk door. Halverwege de eerste helft was de 3-0 een feit toen Twan Knul de bal kon onderscheppen om vervolgens de keeper te omspelen en af te ronden. Daarna volgde een fase waarin het spel van beide kanten slordig was. Hellendoorn was simpelweg niet bij machte iets uit te richten en DOS leek wat energie te sparen. Er waren zeker nog wel kansen om de score uit te breiden maar de scherpte ontbrak. Zo kreeg Patrick Bastiaan in zijn laatste duel voor DOS een ultieme kans om af te sluiten met een doelpunt maar hij schoot een op een met de keeper over.
Even na rust werd het veldoverwicht verder in de score uitgedrukt toen Tom Diender zich vrij speelde en uit de draai raak schoot. Het was op dat moment wachten op meer doelpunten maar een aantal grote kansen werden om zeep geholpen. Zo misten Robin Horstman en Julian de Ruiter allebei van heel dichtbij en stuitte de opnieuw doorgebroken Bastiaan op de keeper. Terwijl de 5-0 een kwestie van tijd leek viel aan de andere kant zowaar de 4-1 toen Hellendoorn na een knappe combinatie ineens het net vond.
Het was niet het sein voor een magische opleving want de kansen voor DOS bleven stelselmatig komen en net zo stelselmatig gemist worden. Het duurde uiteindelijk tot de 89e minuut alvorens invaller Rico Westendorp nog iets aan de score deed. Hij knikte bij de eerste paal hard binnen. Het was zodoende een mooi eind van een interessant seizoen.
DOS heeft tot het eind meegestreden voor de nacompetitie en een duidelijke stap gezet ten opzichte van het jaar ervoor. Gecombineerd met het feit dat er nog veel rek in de groep zit zijn dat positieve en hoopvolle ontwikkelingen. Het is een grotendeels positieve en mooie jaargang geweest en met die woorden wil ik graag afsluiten. Tot volgend seizoen!

Wedstrijdverloop:
5e min: 1-0 Tom Diender
13e min: 2-0 Julian de Ruiter
23e min: 3-0 Twan Knul
52e min: 4-0 Tom Diender
70e min: 4-1 Onbekend
89e min: 5-1 Rico Westendorp

Opstelling DOS:
Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Martijn Barneveld, Leroy Krijn, Christiaan van der Worp, Wim Snippe (70. Mark Westerhof), Patrick Bastiaan, Robin Horstman, Tom Diender (79. Jonno Pruijm), Twan Knul, Julian de Ruiter (79. Rico Westendorp)

Door: Jasper Plender