1511867132434

Bevrijdende overwinning voor Go Ahead Kampen tegen Vroomshoopse Boys

Tussen begin- en eindsignaal eindelijk een bevrijdende overwinning, in de thuiswedstrijd tegen het 1 punt lager staande Vroomshoopse Boys, voor de rood-gelen. Wat ging het overigens moeizaam en de 2-0 was beslist niet verdiend te noemen. Qua veldspel had de ploeg uit Vroomshoop minimaal recht op een gelijkspel. Al voor de rust was men dikwijls de betere ploeg met goed verzorgd voetbal. Het spel van Go-Ahead was vaak slordig te noemen. Ballen die vaak niet aankwamen en meerdere onjuistheden. Wel stond de thuisclub na 45 minuten met 1-0 voor en dus moesten de gasten na de hervatting komen. Naarmate de tijd toen verstreek werd het steeds benauwder voor de Kamper ploeg en het was een groot wonder dat de 1-1 niet kwam. Behoorlijk wat kansen gingen verloren en hiermee is meteen verklaard dat de gasten nog maar gemiddeld één doelpunt per wedstrijd hebben gescoord. Overigens heeft Go-Ahead er nu maar drie meer.

 

Vooraf was al sprake van een degradatieduel, maar dat lijkt ondergetekende wat voorbarig omdat er nog 16 wedstrijden gespeeld moeten worden. Wel baart het voetbal van deze mistige zaterdag zorgen en dan wachten voor de winterstop nog twee wedstrijden tegen gedegradeerde hoofdklassers. Eén wijziging in het elftal t.o.v. de wedstrijd tegen SVZW: als aanvoerder was Arjan Wiegers terug van een blessure ten koste van Wilbert Wessels. Hoewel het geen onsportieve wedstrijd was deelde scheidsrechter de heer N. Wenneker uit Vorden maar liefst zeven gele kaarten uit, waarvan vijf voor de Kampenaren en ook een paar onnodige. Op de bon gingen Laurens van Keulen, Nick Hendriks, Arjan Wiegers, Roy Visscher en invaller Tom Bruintjes. Bij de gasten werden Rutger Schrijver en Ramon Bolks genoteerd.
Even na drie uur trapten de bezoekers af en al in de eerste minuut een grote kans voor Go-Ahead, toen uit een voorzet van Nick Hendriks de bal in prima positie door Leroy Knol werd naast gekopt. Aan de andere kant even later ook een beste kans voor Ernst Jan Heideman, maar hij schoot de bal naast het doel. Al spoedig viel op dat Vroomshoopse Boys beter op elkaar ingespeeld was en Go-Ahead had er moeite mee. Bij een overtreding van de gasten paste de arbiter de voordeelregel toe en toen dat geen voordeel opleverde kende hij alsnog een vrije trap toe. Deze leverde echter niets op. Weinig momenten voor beide doelen. Na 27 minuten opende Go-Ahead de score, wel enigszins gelukkig maar een prachtige treffer. Via een kluts, waarbij Jos Hutten de bal raakte kwam Roy Visscher in het bezit van de bal en hij scoorde fraai in de verre hoek: 1-0. Enthousiast werd de goal door de nieuwe geluidsinstallatie omgeroepen. Een bevrijdende treffer leek het, maar dat werd het niet. Na ruim een half uur werd een licht geblesseerde Patrick Pluim gewisseld voor Niek van Enk. Een mooie aanval van de Boys en bij het goede schot van Leon Dogger ging de bal maar net over de lat. Met de kleine voorsprong brak de rust aan.

Aanvankelijk zag het er nog niet naar uit dat de thuisclub zo in de problemen zou komen, maar het voetbal van de rood-gelen bleef slordig, met dikwijls foutieve passes. Na 56 minuten maakte een licht geblesseerde Nick Hendriks plaats voor Tom Bruintjes. Deze speler deed het verdedigend goed en maakte ook een keer een nuttige overtreding, gelukkig net buiten het strafschopgebied en de vrije trap leverde niets op. Doordat de gasten steeds meer naar voren gingen kreeg Go-Ahead meer ruimte maar kon daar niet van profiteren. Bij een mooi schot van Jos Hutten volgde een prima redding van Tim Noordman ten koste van een hoekschop. Verderop in de wedstrijd namen de mogelijkheden voor de Boys toe en kreeg Go-Ahead het erg moeilijk. Men werd er moedeloos van dat de 1-1 maar niet kwam. Dan ineens een kans aan de andere kant, toen uit een vrije trap van Arjan Wiegers de bal door Roy Visscher maar net naast geschoten werd. Na een kwartier was Luuc Knul erin gekomen voor Nico Veldman. Plotseling een grote kans voor Arjan Wiegers, maar hij schoot te gehaast en doelman Tim Sickman redde bekwaam. Naarmate het einde naderde kreeg Vroomshoopse Boys steeds meer mogelijkheden om in elk geval gelijk te maken. Ballen over en voorlangs het doel. Aanvoerder Ton Kunst leek te scoren, maar via de vingertoppen van de Kamper goalie kwam de bal tegen de lat. Even later werd Kevin Coenraad tot man van de wedstrijd uitgeroepen. De spanning nam ongekende vormen aan of de Kamper ploeg de kostbare voorsprong vast zou houden. Bijna niemand geloofde erin. Uit een vrije trap van Leon Dogger weer een prima redding van Tim Noordman. Toch nog een grote kans voor Arjan Wiegers, maar hij schoot te gehaast i.p.v. door te lopen en nu kon de doelman redden. Net in blessuretijd dan de geflatteerde 2-0 eindstand. Op links leek Arjan Wiegers de bal te krijgen, maar bij een kopduel waarbij Nick van der Kooi er winnend uitkwam kreeg Luuc Knul de bal en hij schoot laag en hard in. Via de in de fout gaande keeper werd het dan 2-0. Vreugde was er na het eindsignaal en grote en terechte verslagenheid bij de gasten. Het moest kennelijk zo zijn. Komende zaterdag de zware wedstrijd in Emmeloord tegen het op de tweede plaats staande Flevo Boys!!!