Header-s-Heerenbroek

's-Heerenbroek wint en klimt in Hattemerbroek: 0-2

Afgelopen zaterdag heeft ’s-Heerenbroek haar sterke reeks na de winterstop een vervolg weten te geven. In Hattemerbroek waren de groenhemden met 0-2 te sterk voor Noord Veluwe Boys. Door deze overwinning heeft ’s-Heerenbroek de aansluiting bij de middenmoot definitief teruggevonden. Tot dusver vergaarde de ploeg van trainer Wim Groen twintig punten in deze competitie, evenals EZC ’84, SEH en Noord Veluwe Boys.

 

Het was voor ’s-Heerenbroek alweer een aanzienlijke tijd geleden dat voor het laatst in competitieverband werd gevoetbald. De laatste wedstrijd dateerde alweer van 17 februari (1-0 overwinning op VV Kampen) en tussentijds werden wedstrijden tegen koploper VSW en rivaal Wilsum afgelast in verband met de Siberische weersomstandigheden. Slecht kwam dat ’s-Heerenbroek overigens niet uit in verband met vele afwezigen door vakanties en blessures.

Maar afgelopen zaterdag was het dan weer zo ver. Trainer Wim Groen had, op een enkeling na, een behoorlijk fitte selectie tot zijn beschikking waardoor de keuze ruim te noemen was. Logischerwijs koos hij voor Jelmer Visscher op doel. De achterhoede werd gevormd door Mark Zieleman, Marcel v/d Kolk, Sander Pelgrom en Bernard Stoel. Het middenveld bestond uit Robert Palland, Martin van Ittersum en Wim Kwakkel. In de spits stond William Meuleman geposteerd en hij werd geflankeerd door Jesper Wennemers en William Dekker. Op de bank namen Stefan Gunnink, Sander Wennemers en Gert Kwakkel plaats. Laatstgenoemden waren tot hun grote spijt dus het slachtoffer van de reuzekeuze die trainer Groen had.

De wedstrijd kende een weifelend maar bovenal ook zwak begin. Beide ploegen waren zichtbaar zoekende en dat leverde nou niet bepaald een geweldige start op. Ondanks dat alles kwamen er links en rechts toch wat kansen. Zo had ’s-Heerenbroek geluk dat de linksbuiten van NVB niet geheel op scherp stond in voetballend opzicht. Eerst volleerde hij de bal uit kansrijke positie over, terwijl hij even later een corner in volledige vrijheid over kopte. Na deze kleine wapenfeitjes was het echter voornamelijk ’s-Heerenbroek dat de klok sloeg in de eerste helft. Zonder uitmuntend te voetballen drukten de ’s-Heerenbroekers de gastheren verder terug op eigen helft en de kansen konden dan ook niet uitblijven. Het eerste waarschuwingsschot werd afgevuurd door Wim Kwakkel, maar hij zag zijn inzet vanaf randje zestien over het vijandelijke doel vliegen. De volgende kans voor ’s-Heerenbroek was echter wel direct raak. William Meuleman was uitgeweken naar de zijkant van het veld en leverde een prima voorzet af. Buitenspeler Jesper Wennemers anticipeerde hier goed op, kwam voor zijn man en kopte de 0-1 op dodelijke wijze tegen de touwen.

Hierna kreeg Noord Veluwe Boys ook nog wel enkele kansen op kansen, maar waren ze voetballend gezien niet bij machte om deze kansen om te zetten in daadwerkelijk gevaar. ’s-Heerenbroek kende voor rust nog één noemenswaardig moment. William Meuleman was wederom uitgeweken naar de zijkant en had opnieuw een gevaarlijke voorzet in huis. Ditmaal was het echter niet Jesper Wennemers, maar William Dekker die de bal moest promoveren tot doelpunt. Uiteindelijk deed Dekker dit ook op zeer fraaie wijze, ware het niet dat hij de bal als een volwaardig volleyballer achter de kansloze doelman van NVB smashte. Het was een inzet waar menig volleyballer jaloers op zou zijn geweest, maar in dit geval kwam het Dekker gewoon op een gele kaart te staan voor onsportief gedrag.

In de tweede helft voerde Groen direct een wissel door. Sander Wennemers verving de moegestreden Mark Zieleman en uiteindelijk zou hij dit ook naar volle tevredenheid doen. Noord Veluwe Boys kwam wel iets sterker uit de rust dan dat ze er in gingen en dat leverde in eerste instantie vooral een flinke strijd rondom het middenveld op. NVB moest wat forceren om de gelijkmaker te realiseren en ’s-Heerenbroek kon eigenlijk niet anders dan daar een flinke portie strijdlust, bloed, zweet en tranen tegenover te zetten. Gevolg was dat de wedstrijd een ware uitputtingsslag werd, waarbij mooi voetbal met alle liefde geschuwd werd en de lange bal eerder regel dan uitzondering was.

Toch ging het de ’s-Heerenbroekers relatief goed af. De gastheren werden alleen écht gevaarlijk door twee foutieve uittrappen van doelman Visscher, maar veel verder dan dat kwamen zij ook niet. Inmiddels hadden Robert Palland en William Meuleman het veld al geruimd voor Stefan Gunnink en Gert Kwakkel. Deze twee frisse broeders moesten het middenveld van wat extra power en energie voorzien en dit lukte beide heren naar behoren. Naar mate de wedstrijd langer duurde, liet NVB vanzelfsprekend steeds meer ruimte achterin liggen. De ploeg zocht nadrukkelijker de aanval waardoor ’s-Heerenbroek het vooral van de counter moest hebben. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen overigens niet, maar dit had vooral te maken met de slordige manier waarop beide ploegen omgingen met hun balbezit.

Toch viel de verlossende 0-2 nog wel zo’n 10 minuten voor tijd. Jesper Wennemers ontsnapte aan de linkerzijde van het veld en had goed oog voor de inkomende William Dekker. De eerste inzet van Dekker belande op de paal, maar tot groot genoegen van alles en iedereen met een groen hart kreeg Dekker de bal wederom voor zijn voeten. In tweede instantie faalde de Maradona van ’s-Heerenbroek gelukkig niet waardoor hij voor de verlossende 0-2 kon zorgen die ook nog eens daadwerkelijk telde.

Na deze treffer was het verzet van Noord Veluwe Boys zo goed als gebroken en kabbelde de wedstrijd voort tot het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter wiens naam ik niet weet. Aankomende zaterdag speelt ’s-Heerenbroek een thuiswedstrijd tegen HTC uit Zwolle. De Tuinders bezetten momenteel een knappe, gedeelde vierde positie op de ranglijst en alleen daardoor is ’s-Heerenbroek al gewaarschuwd. De eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Zwollenaren en het is aan ’s-Heerenbroek om daar aankomende zaterdag een passend antwoord op te verzinnen.

De wedstrijd zal om 14.30 zijn aanvang vinden op Sportpark Broekerland.